Anasayfa

Beyaz Yele

8 years ago
Adnan Mert Yağlı

Folko 12 yaşında bir çocuktu.. Kardeşi ile dedesinin yanında kalıyordu. Folkonun dedesi öseybe dede folkonun kendi gibi bir balıkçı olmasını istiyordu.. Fakat folko en iyi arkadaşı antonyo gibi seyis olmak istiyordu.

folko balıktan dönerken küçük bir tay ve kısrağı gördü.. Folko tayın ve kısrağın yanına yaklaşmıştı. Taya birden beyaz yele diyesi geldi.. Folko buradan ayrıldıktan hemen sonra iki çingene ritayı kaçırmıştı.. Ama sonra rita bulunmuştu..

Patron beyaz yeleyi yakalamaya çalışıyordu. Bir türlü yakalayamıyordu. Bir kızgın anında kim isterse alsın dedi. Folko patrondan beyaz yeleyi istediğinde patron folko ya beyaz yeleyi verdi.

Beyaz yeleyi folko zorlada olsa eve getirdi.ama sonra çitleri yılıp kaçtı.bir gün beyaz yele folko nun evine döndü yaralıydı. Folko onu iyileştirdi. Sonrada beyaz yele gitti.

Patronun beyaz yele sevdası bitmemişti. Beyaz yeleyi yakalamak için dört bir yanı ateşe verdiler. Folko bu ateş çemberinden beyaz yeleyi çıkardı, kaçmaya başladılar. Patronun adamları onları takip ediyordu.. Sonunda folko ve beyaz yele ırmağa girdiler, yüzüyorlardı. O güzel, büyük ırmağın akıntısı boyunca çocuklarla atların hep dost olduğu büyülü bir adaya sürüklüyordu onları şimdi......
 Kaynak (http://www.forumalew.org/soru-lar-ve-cevap-lar/545965-beyaz-yele-kitabinin-kisa-ozeti.html)

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(

Uzay Çocuğu
(8 years ago)

Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.